April 09, 2004

Пълна реализация на tiered vector в Ringlet.Collections

Новата версия 1.0pre2 на библиотеката Ringlet.Collections, която споменах рано сутринта вчера, вече реализира tiered vector напълно: Ringlet.Collections.TieredVector си има метод Shrink(), който вече не хвърля NotImplementedException, ами си върши работата, когато RemoveAt() го извика при нужда.

За повече информация - самата библиотека или документацията й.

Публикувано от roam в 04:46 PM | TrackBack

April 08, 2004

Tiered vector, реализиран в Ringlet.Collections

След като на курса по ПрАнКА беше спомената подробно доста интересната структурка от данни tiered vector, се учудих, че няма много истински реализации, или поне аз не можах да намеря :) Е, като първа стъпка - библиотеката Ringlet.Collections, която за момента реализира дек с фиксиран размер и tiered vector на C# за .NET Framework... почти :) Като се наспя, събудя, и видя дали не трябва да се мисли нещо за лекцията по Мрежова сигурност, което Георги и Бъчваров да са забравили, току-виж съм си дописал и свиването на вектора, когато елементите му станат твърде малко.

Съвсем скоро ще направя и подобни библиотечки на C и C++, ако някой не успее междувременно да ми посочи истински реализации :) Или пък е възможно това, което измисля за C, да не е отделна библиотека, а допълнение към GLib, която вече има много, много функционалност.

Update: новата версия, Ringlet.Collections 1.0pre2, вече реализира tiered vector напълно.

Публикувано от roam в 05:15 AM | TrackBack