April 09, 2004

Пълна реализация на tiered vector в Ringlet.Collections

Новата версия 1.0pre2 на библиотеката Ringlet.Collections, която споменах рано сутринта вчера, вече реализира tiered vector напълно: Ringlet.Collections.TieredVector си има метод Shrink(), който вече не хвърля NotImplementedException, ами си върши работата, когато RemoveAt() го извика при нужда.

За повече информация - самата библиотека или документацията й.

Posted by roam at 04:46 PM | TrackBack

April 08, 2004

Нещо като извинение...

Дааа, май си личи, че това за tiered vector-а и Ringlet.Collections го писах в 5:30 сутринта. Коментарът за това да видя плана на Георги и Бъчваров за лекцията по мрежова сигурност изобщо, ама *изобщо* не изглежда както го мислех - всъщност планът, който бяха пратили още вчера, е много подробен и много хубав, и хич не знам какво ми беше влязло в главата, че да напиша онова.

Posted by roam at 04:02 PM | TrackBack

Категории

Май този блог го пуснах малко съвсем прибързано, ама както и да е - имам си място, където да пиша (при това на български) за неща, които се случват във ФМИ :) Какви неща ли? Ами вижте сами:

Ами за момента това е - като реша да пиша нещо и за другите курсове, ще ги добавя и тук :)

Posted by roam at 05:20 AM | TrackBack

Tiered vector, реализиран в Ringlet.Collections

След като на курса по ПрАнКА беше спомената подробно доста интересната структурка от данни tiered vector, се учудих, че няма много истински реализации, или поне аз не можах да намеря :) Е, като първа стъпка - библиотеката Ringlet.Collections, която за момента реализира дек с фиксиран размер и tiered vector на C# за .NET Framework... почти :) Като се наспя, събудя, и видя дали не трябва да се мисли нещо за лекцията по Мрежова сигурност, което Георги и Бъчваров да са забравили, току-виж съм си дописал и свиването на вектора, когато елементите му станат твърде малко.

Съвсем скоро ще направя и подобни библиотечки на C и C++, ако някой не успее междувременно да ми посочи истински реализации :) Или пък е възможно това, което измисля за C, да не е отделна библиотека, а допълнение към GLib, която вече има много, много функционалност.

Update: новата версия, Ringlet.Collections 1.0pre2, вече реализира tiered vector напълно.

Posted by roam at 05:15 AM | TrackBack

April 03, 2004

Задачи за първото контролно

То вече може би почти няма смисъл, но все пак - ето моите коментари върху последните 3-4 от задачите за първото контролно по СЕП, което ще бъде в понеделник, 05.04.2004. MS Word или Rich Text Format.

Posted by roam at 07:06 PM | TrackBack