October 25, 2004

Администрашни неща из ФМИ

Ако очаквате да четете тук horror stories за неравната борба с неорганизирана бюрокрация или нещо такова, ще останете силно разочаровани - всъщност пиша това, защото съм силно впечатлен от начина, по който работят поне някои отдели във ФМИ.

За курса по Perl имахме два сериозни проблема, които доста спъваха нещата - преди всяка лекция говорехме с Димитър Шиячки за проектор и тръпнехме в ужас от мисълта, че може точно този ден проекторът да е зает и да не успеем да проведем лекцията, а като се стигна до упражнения, се оказа, че са ни дали зала 313, която е плачевно недостатъчна (не, не се хваля с популярността на курса, просто... просто такива са фактите :) И за двата проблема имаше решение - да се "говори с хората" и да се подадат официални молби за проектор и за смяна на залата за упражнения. Чудехме се колко ли ще бъде страшно и невъзможно, пък то...

Днес се престраших, отидох в стая 202 ("Сократ"), и плахо започнах да обяснявам за изборната дисциплина, за лекциите, водени с помощта на компютър, за презентации и проектори. Признавам, че бях силно изненадан, когато хората съвсем културно и учтиво ме попитаха за кои дни и часове ми трябва проектор, за коя зала и дали изобщо ще бъде във ФМИ (успях да ги успокоя), и как се казвам. Това беше всичко - извадиха диаграмите, вписаха "Петър Пенчев - 200", и ми казаха, че мога да вземам проектора единия ден от охрана, другия - от г-жа Александрова на курса по компютърна лингвистика, който така и така посещавам, така че по тази точка едва ли ще имам проблеми :)

Следваща стъпка - стая 209А, "Инспектори"... Е, за да не ви отегчавам, ще кажа просто, че всичко мина по същия начин - представих се, казах, че зала 313 не може да ни стигне, Ани Василева се съгласи, оказа се, че 306 няма да бъде свободна, но тя ми предложи 319/320 и аз, разбира се, се съгласих - и това беше всичко :) Няма молби, няма бюрокрация, няма "ще видим", триседмичен срок и одобрение от декана - разбраха, че има интерес от страна на студентите (те много добре знаят колко души са се записали), и ми дадоха зала, която според мен ще бъде идеална. Ура! :)

А сега да ходя да хапна нещо, че за лекции знам, че не трябва да водя на гладен стомах, а за упражнения още не съм пробвал, но нямам и голямо желание :P

Публикувано от roam в October 25, 2004 03:26 PM | TrackBack
Коментари