OpenFest 2006 - Сподели свободата!

July 27, 2009

За Debian и шофирането :)

[in English]

Едно време Чарлз Бебидж е казал, че има хора, които съвсем сериозно са го питали дали компютрите могат да изведат правилни резултати, когато въведеш грешни данни; неговият коментар е бил "просто ум не ми побира как мислят тези хора!"

Днес попаднах на нещо подобно, което… нека да кажем, че изключително много се надявам да е закъсняла първоаприлска шега! В пощенския списък debian-russian от месец-два насам пише един суек, който основно задава в началото идиотски, после глупави, а напоследък просто досадни и мързеливи въпроси. Повечето хора в списъка го игнорират, но тъй като все се намира кой да му отговори, той продължава.

Днес той изгенерира това:
Что Debian может предложить для начинающего водителя?

………

Ето и един плах опит за бърз превод за тези, които не се справят много добре с руския:

Какво може Debian да предложи за един начинаещ шофьор?

Взех книжка преди четири години. Не съм карал много, не мога. Днес два пъти се врязах в бетонна стена! :( Какво може Debian да предложи за един начинаещ шофьор? Трябва да има нещо като симулатор, така че да ползвам сензорния панел на лаптопа и клавишите, та да измоделирам виртуално някакви ситуации на пътя; така де, нещо като супер-виртуална програма-практикум за научаване на правилата за движение по пътищата, пък ако може, и навици за шофиране ;-)

………

Както казах, много, ама МНОГО силно се надявам да е закъсняла първоаприлска шега!

От отговорите има два, които са го взели насериозно — единият му е казал, че единственото, което Debian може да направи, е да му предложи браузър и връзка с Интернет, за да си намери курсове; другият му е обяснил по-подробно, че движенията и възприемането са съвсем различни и че просто няма нищо общо, никакви навици и така. Има и един друг отговор, който цитира първите две изречения и на въпроса "Какво може Debian..." отговаря "по-здрава бетонна стена".

Ако не е шега… мдам, тази черна дупка, която тази сутрин тръгна от повърхността към центъра на Земята, че и надолу, е следата след моето доверие в оцеляването на целокупния човешки род. Ако е шега — е, всъщност като че ли е общо-взето добра :)

Публикувано от roam в July 27, 2009 05:43 PM
Коментари
Trackback за този запис:
Списък от уеб-логовете, които споменават 'За Debian и шофирането :)'
Публикувай коментар









Да запомня ли името и адреса?