August 24, 2005

August 18, 2005

Bulgariatek'05

[на английски]

bulgariatek Само да си кажа, пък току виж някой се заинтересувал: тия дни Жоро Пенков участва в организирането на текнивала Bulgariatek'05 - разни видове музика на открито край Черноморец между 19 и 25 август. Аз самият още не съм сигурен дали ще успея да отида, а и да успея, ще бъде кажи-речи само за петък вечер, събота и може би ранната неделя сутрин, но все пак събитието звучи забавно.

Публикувано от roam в 09:59 AM | Коментари (6) | TrackBack

August 16, 2005

За спомените

И както ми е тръгнало да цитирам писания, които ми харесват, преди няколко дни прочетох "Суматоха за душите" на Агоп Мелконян, и в "Смърт в раковината" имаше един пасаж, който… който просто ми се стори достатъчно верен, за да го споделя.

Из "Смърт в Раковината", Агоп Мелконян, 1989

Хрумна ми, че човешкият живот не е нищо друго освен събиране на спомени. Ти, разбира се, пътуваш, ядеш, обичаш, говориш, дишаш, съчиняваш, но това е само външната страна, видимата, осезаемата; а невидимата е съвсем друга - ти просто непрекъснато събираш спомени. Парче по парче като кръпка до кръпка. Съшиваш ги едно за друго без ред и замисъл, без логика, но с една очарователна амбиция: да е колкото може по-пъстро чергилото на твоя живот.

Защото, ако бъдем честни, то - чергилото на спомените ти - е всъщност знамето на твоя живот.

Публикувано от roam в 03:53 PM | Коментари (0) | TrackBack

August 10, 2005

Съвършени числа

[на английски]

В определен смисъл нямам много опит със съвършените числа - засега като че ли съм си имал работа само с две от тях. Дори и този ограничен опит обаче все е бил приятен :)

Единицата не е точно съвършено число, защото като че ли самата тя трябва да бъде изключена от списъка на делителите си, но все пак - хмм, все пак какво... не си спомням чак толкова много неща от първата година от живота си :P

Шест е съвършено число - и шестата година от живота ми, кажи-речи точно по средата си, ми донесе една прекрасна сестра :)

Двадесет и осем е съвършено число - а двадесет и осмата година от живота ми като че ли ми донесе много неща, повечето от които хубави; много промени - някои от тях по-сериозни, по-значими, по-стряскащи, отколкото други години са ми носили; много нови случки, много нови познати, много нови приятели. Иска ми се още веднъж да благодаря на всички, които са повлияли по някакъв начин на мен и на живота ми - в повечето случаи за добро :) Както наскоро изпяха разни хора, "It's a beautiful life!"

Следващото съвършено число е малко по-голямо... а пък аз съм от хората, които трудно правят планове (е, поне такива, които се осъществяват) за седмица напред, да не говорим за 468 години напред :P

Публикувано от roam в 10:14 AM | Коментари (1) | TrackBack

August 08, 2005

Wired...

А тази сутрин се разхождах половин час из града, преди да ми направи вчепатление, че раницата ми като че ли има още една опашка...

wired

Публикувано от roam в 07:26 PM | Коментари (0) | TrackBack

Котка върху горещ ламаринен покрив

С извинения на Тенеси Уилиамс :)

Котка върху горещ ламаринен покрив - 1

Котка върху горещ ламаринен покрив - 2

Публикувано от roam в 07:18 PM | Коментари (1) | TrackBack

August 02, 2005

Some days are better than others

[на английски]

Some days it all adds up
And what you've got is enough
Some days are better than others...

Благодарение на няколко души в най-различни ситуации, по най-резлични начини, последните ми няколко дни са по-добри, по-хубави, по-слънчеви от досегашните. Дали ще е много силно дърпане на дявола за опашката, ако кажа, че по всичко личи, че това ще продължи и в следващите няколко дни? :)

Публикувано от roam в 02:12 PM | Коментари (0) | TrackBack