OpenFest 2006 - Сподели свободата!

August 10, 2005

Съвършени числа

[на английски]

В определен смисъл нямам много опит със съвършените числа - засега като че ли съм си имал работа само с две от тях. Дори и този ограничен опит обаче все е бил приятен :)

Единицата не е точно съвършено число, защото като че ли самата тя трябва да бъде изключена от списъка на делителите си, но все пак - хмм, все пак какво... не си спомням чак толкова много неща от първата година от живота си :P

Шест е съвършено число - и шестата година от живота ми, кажи-речи точно по средата си, ми донесе една прекрасна сестра :)

Двадесет и осем е съвършено число - а двадесет и осмата година от живота ми като че ли ми донесе много неща, повечето от които хубави; много промени - някои от тях по-сериозни, по-значими, по-стряскащи, отколкото други години са ми носили; много нови случки, много нови познати, много нови приятели. Иска ми се още веднъж да благодаря на всички, които са повлияли по някакъв начин на мен и на живота ми - в повечето случаи за добро :) Както наскоро изпяха разни хора, "It's a beautiful life!"

Следващото съвършено число е малко по-голямо... а пък аз съм от хората, които трудно правят планове (е, поне такива, които се осъществяват) за седмица напред, да не говорим за 468 години напред :P

Публикувано от roam в August 10, 2005 10:14 AM
Коментари

Още веднъж честито и всичко най-добро!

Публикуван от: Димитър Василев в August 10, 2005 12:20 PM
Trackback за този запис:
http://extelligence.ringlet.net/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/311
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Съвършени числа'
Публикувай коментар









Да запомня ли името и адреса?