OpenFest 2006 - Сподели свободата!

July 14, 2005

Ювиги!

Обновено: след консултация с Лина и Катерина дружно решихме, че на латиница името на групата би трябвало да се транскрибира по-скоро като 'Yuvigi', отколкото като 'Juvigi', както го бях направил първоначално, та ако сте изтеглили разни снимки и архиви преди, пробвайте пак :)

След разходката до Рилския манастир следва една много спокойна седмица, макар и все пак тук-там да има по нещо интересно. Срядата, например, беше интересен ден...

Започна още като интересна нощ - с няколко едновременни разговора на ICQ, всичките на странни, неподобаващи на времето на денонощието теми... Продължи с трескава окончателна подготовка за приключване на поредната фаза на проект в работата и трескава окончателна подготовка за изпита по Мрежова сигурност... Продължи със самия изпит по Мрежова сигурност, около който се случиха твърде много забавни и не толкова забавни неща - но не му е мястото тук да се спирам на тях :) След това денят - или вече вечерта? - продължи с разходка със Жоро Пенчев (не, това не е правописна грешка - името му наистина е някакъв вид междинна станция между това на Жоро Пенков и моето :) под проливен дъжд, последвана от по-спокойни от обикновено разговори на ИББ - и накрая това, за което всъщност съм започнал да пиша :)

Преди няколко седмици, на отпразнуването на петгодишнината на вестник "Софийски университет", водещите обявиха, че оттук нататък ще свирят "групи ювиги и групи балканджи"... Е, както се оказа, и ювиги имаше, и балканджи имаше, и смяна на инструменти имаше... и хубава музика имаше :) Вчера за пръв път обаче имах възможност да видя Ювиги на собствена сцена, няколко часа, отделени за тях - и си струваше, и още как!

Музиката им - те самите я определят като нещо като 'heavy progressive', а всъщност е... ами, хубава :) Малко по-тежка от това, което сме свикнали да чуваме от Балканджи, но все така купонджийска, все така увличаща, все така унасяща - макар и малко по-приканяща към диво подскачане и имитации на вентилатор ;) През почивката: "А сега да знаете какъв кавър ще ви направим!"... и хем бяхме предупредени, и пак успяха да ни изненадат!

А лично за мен поднесоха и още една-две изненади: изсвириха три кавъра на песни, които лично за мен са свързани с три ралични начала, три различни "първи пъти", три различни силни момента в живота ми. Както е писано, "прости им, Господи, те не знаят какво вършат!" - макар че в този случай изобщо няма нищо за прощаване - особено при положение, че ги изсвириха и изпяха толкова добре!

Ето и малко документален материал, макар че, както обикновено, това не може да се сравни с преживяването на живо! (Пачооооо, къде са снимките от твоя апарат? :) Хриси, и за теб се отнася! :))

(а да се чуди човек как така никой не ме е снимал, докато, като напълно откачен мррмот, се разхождах из Fans с две връзки на фотоапарати, увити около двете китки, два фотоапарата в двете ръце, и - явно в третата ръка - мобилен телефон, по който дори успях да говоря с Voland, който се опитваше да ме измъкне оттам - опит, напълно обречен на мизерен провал ;)

It's a beautiful life!

Публикувано от roam в July 14, 2005 08:24 PM
Коментари
Trackback за този запис:
http://extelligence.ringlet.net/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/298
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Ювиги!'