OpenFest 2006 - Сподели свободата!

July 21, 2005

Забавна събота

Е не е ли вече крайно време да опиша миналата събота... :)

Това беше особен ден - както повечето ми дни напоследък ;) Започна... ммм... не, не започна още през нощта, това със събирането в петък в Дървеното почти до никое време през нощта е съвсем друга тема. Съботата си започна точно с това, с което трябваше да започне... (и ако четете това на главната страница, сега е моментът да изберете "Още...")

Та съботата си започна точно с това, с което трябваше да започне: с едно пренасяне на известно количество книги, което отлагах вече почти половин година. За цялата тази история съм много благодарен и признателен на много хора - на Ива, Петя и Ели, които толкова време търпеливо ме чакаха да се наканя все пак да събера книгите; на Васил, който, покрай взимането на кашоните, с които ми услужи, се оказа първият от хората, с които прекарвам доста време напоследък, който беше подложен на това, на което подложих и други в същата събота; на Пейо, на когото май дължа и още нещо, което някоя вечер ще спретнем, за помощта при пренасянето, товаренето и разтоварването на самите кашони и сак с книги - а пък и впечатлението, което направи на Ели, Петя и Надя, когато, ухилен до уши, влетя в квартирата с репликата "Пенчев, днес ме гониха две патрулки!", беше... беше... а де :) Наистина неповторимо! :)

Та... събрахме книгите, помогнахме и на Петя и Надя в техния опит да съберат разни други неща, качихме ги до Драгалевци, Пейо се запозна с хора, с които като че ли хич не беше очаквал да се запознае точно тогава, а може би и изобщо :) Помотахме се още малко из града - през това време аз май не бях много общителен, защото повечето от мислите ми се въртяха около окончателното осъзнаване и приемане на идеята, че това местене на някакви си книги действително имаше и някак церемониален характер, поредната - на практика последната - стъпка от един изминат път, за добро или за лошо... После пък, след един фалстарт - леко неуспешен опит на Пейо да ме заведе да хапнем в едно явно забавно бистро без определено работно време, което точно тогава беше решило, че не работи - и след един малко по-успешен опит за похапване, настана време за музикалната част от деня :)

Събота, 17 юли - поредният концерт на Тортила Флет - и първият, на който се случи така, че Васил, Лина и Катерина успяха да дойдат :) Досега все си намираха някакви извинения и оправдания - е, този път не мина :P

За мен лично точно този концерт като че ли наистина мина под девиза "Everything is gonna be all right!" Предишните дни, предишната седмица, дори предишните седмици бяха изпълнени с куп събития, създали напрежение, нерви, колебания и емоции за куп хора, но към края на седмицата най-различни неща започнаха постепенно да си идват по местата в живота на всички. Е, още не всичко се е уталожило съвсем, но... има време :)

А самият концерт... какво още да кажа, според мен още първия път съм се опитал да опиша веселието и усмивките, които тяхната музика, тяхното настроение, тяхното изпълнение създава у мен, а май и у други хора :) Хм, току-що се улових, че май не съм писал повече за техните концерти, макар че снимки като че ли съм качвал от време на време: през май, през юни, пък макар и без да ги обявявам. А пък снимки има и от този концерт :) Е, този път имаше някои особености в изпълнението, но, ако си позволя да парафразирам един от коментарите на "зайците", които дойдоха за пръв път, след концерта - публиката създаде същото невероятно усещане и същото зареждане с енергия. Обичам ги тия хора - и едеотите от групата, и едеотите от публиката, и всички! :)

А зареждането с енергия си беше нужно - и за да се държим изобщо будни, и за пътуването из града след това (пак по странен маршрут: паметника Левски - Хаджи Димитър - Студентски град - Дървеница - Драгалевци, с две доста големи паузи), и за малкото билярд след това, и за разните весели и стряскащи преживявания по пътя, и за всякаквите разговори на всякакви теми... пък дори и за голямата разходка следващия ден, за която ще разкажа ей-сега :) Изобщо съботата беше един хубав, макар и мноооооого особен ден!

Публикувано от roam в July 21, 2005 11:31 PM
Коментари
Trackback за този запис:
http://extelligence.ringlet.net/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/299
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Забавна събота'