OpenFest 2006 - Сподели свободата!

September 12, 2007

Firefox и постоянно отворени табчета

Знам, че Firefox има купчина разширенийца, че доста голяма част от тях са полезни и че доста от тях дори работят, но… това наистина ми хареса достатъчно, че да го спомена :)

Вчера питах Асен дали знае за разширение на Firefox, което да реши един мой стар проблем — искам да мога да си запазвам страниците, отворени в табове, между две стартирания на Firefox. При стандартната инсталация това не е твърде лесно — когато се опитам да затворя Firefox, той скимти „Имаш четири отворени табчета; сигурен ли си, че искаш да ги затвориш?“ Ами не, не искам да ги затварям, искам да си останат! Единственият начин досега беше да убивам Firefox грубо, така че той да не мине през обичайните си действия, включващи затваряне на табове, и после, като го пусна пак, да каже „Тук нещо май е поумряло; искаш ли да възстановим предишната сесия?“

Но това с убиването беше малко грубичко… та затова питах, пък то да вземе да се окаже, че и Асен имал подобни щения, макар и не толкова силно изразени като моите :)

Резултатът — PermaTabs

И дори като че ли работи :) Е, след секундното объркване за това, че трябваше да се разровя из менюто и да му кажа, че като отваряне на нови връзки от PermaTab, не трябва да го прави винаги в нови табчета — но това си беше еднократно кажгоде, а след това… от пет минути го ползвам и вече ми харесва :)

Публикувано от roam в September 12, 2007 11:57 AM
Коментари

A "Edit->Preferences->Main->When Firefox Starts: Show my windows and tabs from last time" не ти върши рабта, защото....?
Ако не искаш да те пита при затваряне пък има "Edit->Preferences->Tabs->Warn me when closing multiple tabs".
Говорим за Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20070723 Iceweasel/2.0.0.6 (Debian-2.0.0.6-0etch1+lenny1), разбира се.

Публикуван от: Христо Еринин в September 12, 2007 12:49 PM

Тюх, Христо ме е изпреварил. :)

На мен пък не ми трябва тази възможност, защото имам вредния навик да отварям ужасно количество табове по време на една сесия. Та обикновено изпитвам сериозно облекчение, когато започна "на чисто" на следващото отваряне. :)

Публикуван от: Лина в September 12, 2007 01:02 PM

Христо, е, ти пък сега - не е ли ясно защо не ми върши работа?! :) Нали ако го бях видял, ако се бях сетил за него, ако изобщо бях помислил, че там може да има и друг вариант освен "my homepage" и "blank page", щях да пропусна възможността да се покажа като пълен идиот пред оценяваща пълната идиотщина публика :)

Мда, истината е, че просто толкова години подред съм свикнал с това възможностите за избор там да са само "blank page", "my homepage" и "vendor page", че от месеци насам изобщо не ми е и хрумвало да проверявам дали няма някаква промяна. Иначе, да, оказа се, че това ми върши прекрасна работа :) Благодаря и на двама ви!

Публикуван от: Петър Пенчев в September 12, 2007 02:19 PM

В този ред мисли аз лично съм голям привърженик на един адон по темата - Tab Mix Plus . Има страшно много и полезни екстри :) Като почнеш от това по колко tab-а да показва на ред (и по колко реда преди да се появят стрелки), минеш през Tabs/Windows sessions save/restore и стигнеш до Reload Tab(s) every XX seconds/minutes. И още какво ли не :)

Съветвам те да го дръпнеш и да го пробваш :)

Публикуван от: Flash в September 21, 2007 12:46 PM
Trackback за този запис:
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Firefox и постоянно отворени табчета'
Публикувай коментар









Да запомня ли името и адреса?