OpenFest 2006 - Сподели свободата!

June 17, 2005

Песен на деня: Trouble

[in English]

Песента, която определено най-добре описва този мой петък, няма начин да не е Trouble на Елвис Пресли, от музиката към неговия филм King Creole:

If you're looking for trouble
You came to the right place
If you're looking for trouble
Just look right in my face

I was born standing up
And talking back
My daddy was a green-eyed mountain jack
Because I'm evil, my middle name is misery
Well I'm evil, so don't you mess around with me!

I've never looked for trouble
But I've never ran
I don't take no orders
From no kind of man

I'm only made out
Of flesh, blood and bone
But if you're gonna start a rumble
Don't you try it on alone
Because I'm evil, my middle name is misery
Well I'm evil, so don't you mess around with me!

И не, това, че избирам тази песен, не значи, че мрънкам или се депресирам или нещо такова. Ако има нещо, което да съм научил изобщо от живота, то е, че ако съм в лошо настроение или направо депресиран, никога не трябва да пиша нещо на видно място, или да казвам нещо пред хора, или изобщо да оставям каквито и да е трайни следи от моментното си настроение - то със сигурност ще отмине, и ако съм оставил някакви следи, те само могат да връщат лоши спомени и да ме разстройват друг път, по-късно, когато случайно попадна на тях.

Не, причината да избера Trouble за песен на деня е съвсем друга. Просто днес е още един от тези дни, в които или се поддавам много лесно на чужди влияния или просто предложения, които ме вкарват в беля, или пък, тъкмо наопаки, твърде лесно намирам начин да накарам някой друг да ми играе по свирката, докато го водя към надлежно замаскирания капан. Щуротиите започнаха още в полунощ с отиването ми на гости на Васил и Велин за една бърза игра на Worms, продължиха с един почти очакван разговор на ICQ в малките часове на нощ... така де, на сутринта, после с всякакви странни събития на работа, след което успях да си изпрося от близки приятели един спокоен разговор над чаша кафе и една бърза разходка из парка... и Ерис знае какво още ме чака в остатъка от вечерта!

Публикувано от roam в June 17, 2005 10:24 PM
Коментари

здравей. видях, че блога е направен така, че постовете започват с една препратка, която може да те отведе към алтернативния език на блога. аз от известно време се чудя как да направя блога си и на английски и ми е интересно ти как си го направил. ако имаш времето и ти се хвърлят няколко реда относно това, ще ми бъдеш много от помощ. благодаря! :)

Публикуван от: z в June 19, 2005 06:38 PM

Ами всъщност то е малко глупаво - /roam/ и /flashes/ са два отделни блога в една инсталация на MovableType :) В единия пиша на английски, в другия - на български, а връзките ги слагам на ръка след публикуването, когато вече знам URL-тата :)

Публикуван от: Петър Пенчев в June 20, 2005 10:11 AM
Trackback за този запис:
http://extelligence.ringlet.net/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/275
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Песен на деня: Trouble'