OpenFest 2006 - Сподели свободата!

September 27, 2005

Балканджи - акустичен концерт

Ако на някого му е омръзнало да чете в този блог за група Балканджи или за Николай Баровски, ами, тогава да спре да чете тук и сега… защото следващите редове са написани под все още пресните впечатления от вчерашния акустичен концерт в клуб Fans :)

При снимките в галерията писах така: Балканджи… акустично… с добро озвучаване… със СТРАХОТНИ изпълнения… с две нови песни… просто няма какво да кажа! Само че това не е съвсем вярно; всъщност този концерт си заслужава още две-три думи.

Трябва да призная, че едно птиченце ми беше подшушнало няколко дни преди това, че ще има изненада - ще изпълнят две нови песни - та, според всякаква разумна логика, не би трябвало да бъда много изненадан, когато взеха, че изпълниха две нови песни. Е да де, ама логиката и разумът не винаги се съчетават много добре с музиката, и в този случай беше точно така: двете им нови песни (едната от които по текст, изпратен от Николай Баровски съвсем скоро, написан в Гърция, в Солун) бяха страхотни. Може би част от магията е била в акустиката, може би част от магията е била в публиката и настроението, може би в осветлението - но всъщност има ли значение? Това, което усетихме - или поне това, което аз усетих - бяха две песни, изпълнени с копнеж, болка, сила… и обич.

Разбира се, концертът не се състоеше само от две песни - Балканджи изпълниха почти всички свои композиции, направиха само един кавър - "Сребърни ята", която в акустично изпълнение звучеше дори по-добре, отколкото иначе. Всички песни звучаха… ами, различно - някои по-добре, някои просто различно :) Кацко с тъпана отпред и Владо с червеното басче допринесоха още повече за атракцията, Пачо си беше скрил синтезатора зад Кацко и мислеше, че не го виждаме как току се заиграва с тамбурата на Вальо, а Спас и Киро се чудеха как да си намерят място за китарите - оказа се, че сцената на Fans не е съвсем предвидена за 5-6 души, седнали послушно един до друг в редичка :)

И беше весело, и беше хубаво, и беше музика… и имаше нови хора в публиката - аз поне знам за поне двама, които идваха за пръв път на концерт на Балканджи на живо, след като бяха слушали записите им, и много добре знаеха, че идват на специално, акустично изпълнение… и май-май останаха впечатлени - и имаше защо!

Публикувано от roam в September 27, 2005 07:57 PM
Коментари

благодаря, че ми припомни колко хубаво беше. Така и на самия концерт не успях да съм сигурен какво точно се случва :)
Поздрави - Киро Балканджи.

Публикуван от: Киро в March 1, 2006 08:07 PM
Trackback за този запис:
http://extelligence.ringlet.net/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/329
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Балканджи - акустичен концерт'
Публикувай коментар









Да запомня ли името и адреса?