OpenFest 2006 - Сподели свободата!

November 18, 2006

Никакви rerolls!

Вчера сутринта (дааа, размеквам се — пак употребих „вчера“ в смисъла, в който повечето хора го употребяват — с „логическите“ денонощия, между два сънени периода, а не с матоматическите, спрямо астрономическото време и денонощие)… та вчера сутринта, след като животът ми беше поднесъл поредната изненада, от устата ми се изплъзна възклицанието „А не може ли за четири-пет неща от последната седмица да си поискам reroll?“

Все още не съм разбрал дали може или не :) Това, което разбрах, беше, че не искам.

Като се замисля, всяка от случките — нещо покрай работата, нещо покрай хобитата, нещо покрай колата, нещо, казано в разгорещен разговор, друго нещо покрай колата, друго нещо покрай хобитата, друго и трето неща, казани в разгорещен разговор — всяка от случките, за които в следващите часове или ден-два ми се е искало да поискам reroll (пък може би втория път няма да хвърля пет единици със седем зара), всяка такава случка, до една, след това повличаше след себе си голяма верига от други случки (и никоя от тези вериги още не е свършила), за някои от които изобщо не съм и смеел да се надявам. Ами… нека да си се случват тогава!

Да оставим настрана очевидното „няма смисъл да се ядосваш за нещо, което вече е отминало — не можеш да го промениш“; дори и без него, пак не изпитвам никаква нужда от rerolls. Някой беше казал, че един от основните принципи на Вселената е, че всичко, което е възможно да се случи, рано или късно се случвa; да, съгласен съм — и понякога се случва на нас, на мен, на теб, на него, на тях — и понякога води до учудени погледи, друг път до намусване, трети път до болка… а после се случва още нещо, и друго, и трето — и на следващия ден слънцето пак изгрява. („Не го пипай!“) Някой друг пък беше казал „Защо винаги нещо се случва? Не искам нищо да се случва!“ (цитирам по памет, макар че някой път може и да опресня спомена) — е, понякога пък, от време на време, ей така, за разнообразие, се случва и нещо хубаво — така че — нека си се случват всякаквищините!

И така — не, не искам никакви rerolls!

(е, какво, Асене, успях ли и аз да напиша един объркан пост? :) Тези, които ме познават, ще разпознаят просто поредната порция среднощни бълнувания и брътвежи… а другите да си мислят каквото си щат! :)

Публикувано от roam в November 18, 2006 01:46 AM
Коментари

Мдааа и мнееее..
Може би постът ти би бил объркан за някой, който не е стискал до болка заровете в ръката си. Но за мен не е. И... аз искам reroll само когато зарът е с ръб, а не със страна нагоре.
В момента, в който видиш резултата от едно хвърляне, то вече е част от миналото и животът ни изисква да продължим напред с него. Ако седим и гледаме втренчено едно кофти хвърляне, може да пропуснем поне пет добри.
Слънцето винаги ще изгрява, докато има поне един, който да вярва в него.
Aure Entuluva!

Публикуван от: Асен в November 19, 2006 03:18 PM
Trackback за този запис:
http://extelligence.ringlet.net/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/440
Списък от уеб-логовете, които споменават 'Никакви rerolls!'
Публикувай коментар









Да запомня ли името и адреса?